Imukanavien puhdistus.

Imukanavien karstaantuminen ja puhdistus.

Imukanavien karstaantuminen on yleinen ominaisuus VAG  konsernin TSI ja TFSI moottoreissa, joka aiheuttaa ongelmia.

Karstaantuminen aiheuttaa polttoaineen kulutuksen kasvua sekä suorituskyvyn laskua ja myös selkeitä käyntihäiriöitä. Karstaantuminen johtuu nykyaikaisten suorasuihkutusmoottoreiden rakenteesta, missä polttoaine suihkutetaan suoraan palotilaan, eikä imusarjan kautta imukanaviin ja sitä kautta palotilaan. Suihkutuspaikan muuttumisen takia imukanava ei enää peseydy polttoaineella huohotuksesta ja pakokaasunkierrätyksen aiheuttamista öljy ja nokijäämistä.

Nämä jäämät pääsevät kertymään imukanavien seinille sekä venttiiliohjureihin ja imuventtiilien varsiin ja lautasiin, aiheuttaen merkittävän muutoksen ilman ohjautumisessa palotilaan ja näin häiriten itse palotapahtumaa.

Me olemme tehneet näitä puhdistuksia jo 10 vuotta.

Puhdistamme kertymät pois imukanavista ja venttiileistä pähkinänkuorirouhepuhalluksella. Pähkinänkuorirouhe on turvallinen ja tehokas tapa poistaa karstaa, koska puhalluksesta jäävät vähäiset jäämät palavat palotilassa, eivätkä aiheuta mitään vaaraa tai vauriota moottorille. Puhalluksen aikana imuroimme samaan aikaan karstaa pois kanavasta kun puhallamme rouheella karstaa irti kanavista, jolloin suurin osa liasta ja pähkinästä saadaan talteen.

Teemme puhdistuksen yhteydessä aina polttoainesuuttimien tarkastuksen. Tarkastus on tehtävä, koska polttoainesuuttimien kärki on palotilassa ja altistuu siellä koville lämpötiloille sekä karstaantumiselle, joka aiheuttaa suuttimen neulan kulumista. Yleisiä syitä suuttimen vaihtoon on virtauksen riittämättömyys tai suuttimen vuoto.

Tarkastuksessa mitataan suuttimien maksimivirtaus, tiiveys, kelan sähköinen kunto sekä virtauksen määrä kahdella eri käyttösyklillä. Näin voimme samalla työllä vaihtaa mahdollisesti kuluneet/ vialliset suuttimet, jotta vältytään turhilta uusintakäynneiltä.

Puhdistusten hinta alkaen 400€

Suuttimien tarkastus ja huolto 55€/ kpl sisältäen uudet tiivisteet ja joissain malleissa myös suodatinkorit.

Pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin. Esillä olevat hinnat ovat esimerkkejä, oikean hinnan saat aina kysymällä sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella.